SKOLEN (Martina i Paraguay)
Hjem Add Om meg Utveksling

2

SKOLEN

Dette innlegget har jeg gledet meg til å skrive, for skolen her er noe som fasinerer meg veldig. Jeg vet ikke hva jeg forventet, men det er iallefall veldig annerledes enn skolen i Norge. Jeg går på skolen "Colegio Santa Maria" med ca 400 elever. Jeg går i "segundo" som er 2 året, i en klasse med 35 elever.

Her er fagene jeg har:

2 timer etikk

4 timer sience

2 timer guarani (stammespråket i paraguay)

4 timer kjemi

2 timer portugisisk

2 timer paraguayansk historie

1 time filosofi

4 timer fysikk

3 timer litteratur

2 timer sosial

4 timer utvikling og globalisering

2 timer arts

3 timer matte

2 timer gym

Her er en time 40 minutter og vi har to friminutt i løpet av dagen, et på 10 min og et på 30 min. På skolen kaller vi læreren profesora eller profesor, men alle vet navnene deres. Skolen her slutter i Desember, og jeg begynner på 3 året etter nyttår. Skolen starter klokka 7, og min første skoledag forventet jeg at læreren kom klokka 7 og at timen startet, men jeg skjønte etter et par dager at det ikke fungerer sånn her. Når klokka er 7, sitter det gjerne 5-6 elever i klasserommet, når klokka nermer seg halv 8 har de fleste elevene kommet og læreren kommer, da har vi altså igjen 10 minutter av første time når læreren kommer. Veldig snedig. Dette med at de i araguay ikke holder tiden er ikke bare på skolen, det skjer overalt har jeg merket, og er veldig vanskelig å bli vant til. "kommer snart" kan bety flere timer her.. For eksempel når broren min er ute og jeg spør når han kommer hjem er svaret gjerne "innen 1 time" og når jeg står opp dagen etterpå har han enda ikke kommet hjem. I starten har dette vært veldig frustrerende fordi jeg ikke har noe fast å forholde meg til og kan ikke planlegge så langt frem i tid, og man tar ting veldig på sparket her.

Denne uka skal vi ha Olimpiada på skolen som er masse forskjellige spill, sporter og kunkurranser. Skolen er delt i to lag, blå og hvit. På mandag skal jeg synge for hele skolen, som er en del av åpningen for denne uka. Og neste helg skal vi ha 3 dagers camp med AFS i Asuncion. • 23.09.2014 kl.16:12
  God dag :D} Jeg ser du skriver om utenlandsstudier og lurer på om du kunne tenke deg å stille opp til et intervju til http://www.studereiutlandet.com/? Om du kunne tenke deg det - send meg en epost! Med hilsen Daniel.
  06.10.2014 kl.18:23
  Hva gjør du i timene og hjemme for å lære språket best mulig?  Kommenter her
  Design og koding: Ina Anjuta
  hits